prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

 • Nazovite:+385 1 3841 042
 • Email adresa: podrska@posluh.hr
 • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

/images/novosti/nov5.jpg
 • 01.
  pro
  2011.

Wordpress - česta meta hackera!

WordPress je trenutno jedan od najpopularnijih open CMS sustava za izradu web stranica. Zbog svoje iznimno velike popularnosti česta je meta napada hackera i hackerskih organizacija, koji radi neke sitne dobiti ili češće samo radi vlastite promocije izmjenjuju sadržaj naslovne stranice.

U ovom članku donosimo Vam nekoliko osnovnih pravila kojih biste se trebali držati kako bi Vaša web stranica bazirana na WordPressu bila sigurnija i manje podložna neovlaštenim upadima hakera.

Opširnije
/ckfinder/userfiles/images/brisanje-1000-domena.jpg
 • 14.
  lis
  2011.

CARNet objavio da briše 10000 domena

CARNet je danas objavio da kod preko 10000 domena nisu ažurirani podatci o kontakt e-mail adresama korisnika tih domena.

 

Budući da zbog nedostatka kontakt podataka takvi korisnici ne primaju obavijesti o istjecanju domena, a domene se nakon isteka 30 dana od poslane obavijesti automatski brišu iz registra, vjerojatno će automatski biti obrisano preko 10000 domena, a time će web stranice, komunikacije e-mailom i svi drugi internetski servisi unutar takvih domena prestati biti javno dostupni.

Opširnije
/ckfinder/userfiles/images/carnet-uveo-administraciju.jpg
 • 16.
  ruj
  2011.

CARNet uveo on-line administraciju domena

Od 15. lipnja 2011. CARNet je uveo mogućnost on-line administracije za korisnike besplatnih domena. Za promjenu podataka (uključujući i podatke o DNS serverima) više nije potrebno slati potpisane i ovjerene obrasce, već se promjene vrše on-line.

Više o tome možete pročitati na:
http://www.carnet.hr/dns?news_hk=57362&news_id=1710&mshow=91223#mod_news

Brisanje i transferi besplatnih domena također će se provoditi on-line po novom postupku od 20. lipnja 2011. tako da niti za njih nije potrebna papirnata dokumentacija kao do sada.

Opširnije
/ckfinder/userfiles/images/uputstva-online-administracija.jpg
 • 29.
  lip
  2011.

Online administracija besplatnih hr domena

Sukladno promjenama u administraciji besplatnih .hr domena od 15. lipnja 2011. uvedena je online administracija domena (promjena DNS zapisa kao i ažuriranje podataka).

Ova novost u administraciji ne odnosi se na korisnike com.hr, from.hr, iz.hr, name.hr te naplatnih sekundarnih domena (naplatnih .hr domena).

Prije samog postupka promjene podataka bilo bi poželjno da provjerite koje podatke CARNet trenutno ima u svojoj evidenciji. Najvažniji podatak na koji morate obratiti pažnju jest KONTAKT E-MAIL pod podatcima o korisniku domene (vlasniku domene).

Opširnije
/ckfinder/userfiles/images/uskladjivanje-registrar-domena-pravilnik.jpg
 • 17.
  svi
  2011.

Usklađivanje .hr domena s odredbama pravilnika

Stupanjem na snagu Pravilnika o ustrojstvu i upravljanju vršnom nacionalnom internetskom domenom 8. travnja 2010., potrebno je uskladiti registar .hr domena s odredbama Pravilnika.

Obzirom da na određenom broju domena korisnički podaci nisu ažurirani, prvi korak u usklađivanju je ažuriranje e-mail adresa korisnika koje će se kasnije koristiti za svu komunikaciju s korisnicima vezano uz upravljanje domenom koja je registrirana kao besplatna domena.

CARNet će kontaktirati korisnike putem svih e-mail adresa koje ima u registru, međutim, kako su prve domene registrirane još 1996., a korisnici nisu ažurirali promjene, postoji mogućnost da su kontakt podaci neispravni.

Opširnije