prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Pravila o privatnosti

Preuzmite dokument u pdf-u

Pravila o privatnosti

PRAVILA O PRIVATNOSTI

1. UVOD

Mi u POSLuH hostingu poštujemo Vašu privatnost, razumijemo da Vam je ona važna i da Vam je stalo kako se Vaše informacije koriste. Ova pravila objašnjavaju kada, zašto i kako prikupljamo osobne podatke od osoba koje posjete našu web stranicu, ispune narudžbenicu i ugovore korištenje bilo koje naše usluge ili proizvoda, ili koje zatraže da ih kontaktiramo ili nas kontaktiraju na bilo koji drugi način. Ova pravila također podrobno navode pod kojim uvjetima možemo otkriti te podatke drugima i na koji način se brinemo o njihovoj sigurnosti. Molimo da naša Pravila o privatnosti pročitate u cijelosti, no ovdje ukratko navodimo načela kojima se rukovodimo u svome poslovanju:

Nikada nećemo prodati Vaše osobne podatke.

Nikada nećemo podijeliti Vaše osobne podatke s trećom osobom u svrhe promidžbe te treće osobe.

Uvijek ćemo se brinuti o sigurnosti Vaših podataka pomoću strogog kriptiranja, poštivajući sve propise o zaštiti osobnih podataka i primjenjujući najviše sigurnosne IT standarde.

Nikada Vam nećemo izravno poslati promidžbenu poruku e-poštom bez Vaše privole. Za primanje naših newslettera i promidžbenih poruka tražimo Vašu izričitu privolu (opt-in) i možete u bilo kojem trenutku povući svoju privolu (opt-out) pomoću poveznice „Odjava“ koja se nalazi u poslanoj poruci e-pošte ili kroz korisničko sučelje tako da označite „Ne“ pod Uredi podatke o računu > Moji podatci > Obavijest o uslugama.

Ako niste sigurni ili imate pitanje oko toga kako se prikupljaju ili koriste Vaši podatci, molimo da nas kontaktirate na podrska@posluh.hr. Naša Pravila o privatnosti u cijelosti možete pročitati u nastavku.

2. O NAMA

POSLuH hosting d.o.o. trgovačko je društvo sa sjedištem u Rijeci, na adresi Hosti 111/A, Hrvatska, MBS: 081036966 (Trgovački sud u Zagrebu), OIB: 70751065939, MB (DZS): 4615719.

Adresa ureda za potrebe kontakta s korisnicima je:

POSLuH hosting d.o.o.

Livanjska 11

10000 Zagreb

Hrvatska

Ovlaštene osobe za zastupanje društva su Jasmina Mutabžija i Silvio Dolenac.

Ova Pravila (zajedno s našim Općim uvjetima ugovora, uključujući Ugovor o obradi podataka, i drugim odredbama na koje se oni pozivaju) predstavlja osnovu naše obrade bilo kakvih osobnih podataka koje prikupljamo od Vas ili koje nam stavite na raspolaganje. Molimo da ova Pravila pozorno pročitate kako biste u potpunosti razumjeli naš položaj i praksu u pogledu Vaših osobnih podataka i kako ih tretiramo.

Sukladno GDPR-u (Općoj uredbi zaštiti osobnih podataka), POSLuH hosting d.o.o., Hosti 111/A, Hrvatska, OIB: 70751065939 djeluje kao voditelj obrade.

3. KADA PRIKUPLJAMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Vaše osobne podatke možemo prikupljati na sljedeće načine:

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje unesete kada ispunjavate obrasce na našoj web stranici poput narudžbenica, zahtjeva za slanjem ponude i slično. Možemo Vas pitati za Vaše osobne podatke i u slučaju kada sudjelujete u našim nagradnim igrama ili promidžbenim akcijama ili ako nam prijavite problem vezan uz našu web stranicu.

Ako nas kontaktirate, možemo prikupljati i čuvati zapise o takvoj korespondenciji, uključujući eventualne osobne podatke koje navedete u tijeku korespondencije.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke koje ste nam dostavili u okviru anketa za koje smo Vas zamolili da ih ispunite, iako niste obvezni na njih odgovoriti.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz transakcije koje provedete preko naše web stranice odnosno vezane uz ispunjavanje Vaših narudžbi i ugovora o pružanju usluga.

Možemo prikupljati i čuvati osobne podatke vezane uz Vaš posjet našim web stranicama, poput podataka o prometu, podataka o lokaciji i drugih komunikacijskih podataka radi svoje vlastite sigurnosti, za dijagnostičke svrhe, autentifikaciju te naplatu i izdavanje računa.

4. KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke u okviru naših logova:

IP adrese (vidi ispod Kolačići i IP adrese)

Ako želite koristiti naše usluge i proizvode tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

Ime i prezime

OIB

Adresu

Adresu e-pošte

Telefonske brojeve

IP adrese

Podatke o plaćanju

Iako ih aktivno ne prikupljamo, možemo pohranjivati bilo kakve osobne podatke koje otkrijete tijekom razgovora uživo (live chat), u zahtjevima za podrškom (ticketima) ili porukama e-pošte.

5. KOLAČIĆI (COOKIES) I IP ADRESE

5.1. IP adrese

Prikupljamo podatke o IP adresama zbog sigurnosnih razloga (sprječavanje DDoS napada, hakiranja, prijevara i slično), za potrebe dijagnostike i statističke analize prometa radi poboljšanja kakvoće i upotrebljivosti naših usluga. Sukladno GDPR-u, ove informacije prikupljamo za potrebe naših legitimnih interesa kao voditelja obrade.

5.2. Kolačići (Cookies)

Kolačić (cookie) je malena datoteka spremljena na Vašem računalu koja se koristi kako bi se pohranjivale Vaše preferencije i druge informacije, a koju koriste web stranice koje posjećujete. Mi kolačiće rabimo za sljedeće svrhe:

Autentifikaciju korisnika kada se prijavljuju ili odjavljuju iz sučelja vezanih uz naše usluge.

Analizu prometa prema našoj web stranici pomoću alata Google Analytics (vidi ispod Google Analytics).

Praćenje preferencija vezanih uz web stranice.

Usluge trećih osoba kao što je live chat.

Ako s nama sklopite ugovor o pružanju usluga ili nastavite koristiti našu web stranicu, dajete svoju privolu za uporabu kolačića.

Kolačiće možete blokirati aktiviranjem postavki u svom internetskom pregledniku koje omogućuju odbijanje postavljanja svih ili nekih kolačića. Međutim, ako postavke svog internetskog preglednika podesite tako da blokiraju sve kolačiće možda Vam neće biti dopušten pristup svim ili nekim dijelovima naše web stranice.

Ako postavke svog internetskog preglednika ne podesite tako da odbijaju kolačiće, naš sustav će poslati kolačiće čim posjetite našu web stranicu.

6. GDJE POHRANJUJEMO I OBRAĐUJEMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje od Vas prikupljamo pohranjujemo na našim vlastitim poslužiteljima u svome vlastitom data centru u Republici Hrvatskoj. Međutim, te podatke možemo podijeliti s trećim osobama s kojima poslovno surađujemo u svrhu ispunjavanja ugovora o pružanju usluga prema Vama, a koje se mogu nalaziti izvan Europskog gospodarskog područja, poput registara i registrara domena i slično.

Slanjem svojih osobnih podataka, dajete privolu za obradu tih podataka izvan Europskog gospodarskog područja. Mi ćemo poduzeti sve potrebne korake kako bi Vaši osobni podatci, neovisno o tome gdje se obrađuju, bili sigurni i tretirani u skladu s ovim Pravilima o privatnosti i GDPR-om.

7. KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj.

Prikupljanje svih osobnih podataka provodi se preko kriptirane veze (https).

Svi osobni podatci pohranjeni su iza vatrozida sukladno najvišim IT standardima, o kojem brine naše osoblje specijalizirano za informatičku sigurnost.

Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.

Postoje pristupni logovi za sve sustave koji pohranjuju osobne podatke.

Sve zaporke su u mirovanju kodirane.

Na svim sustavima redovito se provode penetracijski testovi te se neprestano nadziru radi otkrivanja eventualnih ranjivosti i napada.

8. ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

za verifikaciju Vašeg identiteta.

za isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama.

za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama.

za prikazivanje sadržaja Vaših web stranica na najučinkovitiji način na Vašem uređaju.

za odgovaranje na Vaše upite.

za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo.

za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.

za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu.

za sprječavanje prijevare.

za otkrivanje, sprječavanje i dijagnosticiranje potencijalnih sigurnosnih proboja.

9. PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU
Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi.

9.1. Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovorate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze (primjerice, kako bismo upravljali Vašim korisničkim računom, izdavali račune za usluge, kontaktirali Vas za svrhe pružanja korisničke podrške i slično).

9.2. Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa) te dostavljanje podataka sukladno zahtjevima pravosudnih tijela.

9.3. Legitimni interesi

Kao dio svog svakodnevnog poslovanja, prikupljamo podatke za potrebe legitimnih interesa na razuman način. Primjerice, prikupljamo i zapisujemo IP adrese radi zaštite od prijevara i zaštite sigurnosti, kao i za analizu korištenja naše web stranice.

9.4. Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

10. KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.

Na kraju razdoblja čuvanja osobne podatke ćemo ili izbrisati ili anonimizirati tako da se više ne mogu povezati ni sa kime.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

11. S KIME DIJELIMO OSOBNE PODATKE?

Kao i mnoge druge web stranice koristimo određene usluge trećih osoba vezane uz funkcionalnosti poput obrade transakcija karticama i slično. Ispod se nalazi popis trgovačkih društava s kojima svakodnevno dijelimo podatke. Popis ne uključuje usluge trgovačkih društava s kojima dijelimo anonimne podatke ili koja pružaju usluge na ad hoc osnovi. Sve navedene dobavljače pozorno smo odabrali i pobrinuli smo se da svi pružaju odgovarajuće zaštite sukladno GDPR-u.

11.1. POSLuH d.o.o.

U svome poslovanju za potrebe održavanja web stranica www.posluh.hr i prilagodbe softwareskih rješenja trećih osoba našim potrebama, poput WHMCS-a (vidi ispod WHMCS), surađujemo sa svojim sestrinskim društvom POSLuH d.o.o. Zagreb. U sklopu pružanja tih usluga POSLuH-ovi djelatnici povremeno mogu imati privremeni i ograničeni uvid u Vaše osobne podatke. POSLuH-ovo poslovanje u potpunosti je usklađeno s GDPR-om te je sklopljen ugovor o obradi podataka, a svi POSLuH-ovi djelatnici koji nam pružaju usluge obvezani su ugovorom o povjerljivosti.

11.2. WHMCS

U svome poslovanju koristimo WHMCS, vodeći svjetski software za automatizaciju web hosting poslovanja koji, između ostalog, omogućuje automatizirano izdavanje ponuda te uporabu korisničkog sučelja od strane korisnika. Software proizvodi WHMCS Limited, društvo registrirano u Engleskoj i Walesu (www.whmcs.com). Iako je software instaliran na našim poslužiteljima koji su smješteni u našem vlastitom data centru u Republici Hrvatskoj i u potpunosti je pod našom kontrolom, radi rješavanja eventualnih tehničkih problema u radu softwarea moguće je da djelatnicima WHMCS-a odobrimo privremeni i ograničeni pristup poslužiteljima na kojima su smješteni Vaši osobni podatci. WHMCS-ova Pravila o privatnosti su dostupna ovdje:

https://www.whmcs.com/privacy-policy/

11.3. Hrvatski telekom d.d. (PayWay)

U svome poslovanju za potrebe online autorizacije kreditnih i debitnih kartica u stvarnom vremenu koristimo uslugu PayWay, koju pruža Hrvatski telekom d.d. Zagreb (https://www.hrvatskitelekom.hr/poslovni/ict/payway). Sustav PayWay u potpunosti onemogućava pristup podatcima za koje sudionici u procesu kupnje nisu ovlašteni, tako da u broj kartice kojom se plaća nemaju uvida ni Hrvatski telekom d.d. ni POSLuH hosting, nego isključivo kartična kuća i vlasnik kartice putem interneta.

11.4. PayPal

U svome poslovanju za potrebe primanja uplata od strane korisnika koristimo servis Paypal (www.paypal.com). Uzmite u obzir da su sve transakcije koje izvršite preko Paypala podložne Paypalovim pravilima o privatnosti koja su dostupna ovdje:

https://www.paypal.com/ie/webapps/mpp/ua/privacy-full?locale.x=en_IE.

11.5. Tawk.to

U svome poslovanju za potrebe live chat usluge koja je dostupna na našoj web stranici koristimo servis Tawk.to (www.tawk.to). Ako nas kontaktirate preko live chata, Vaš razgovor s nama će se zabilježiti te će se pohraniti na poslužiteljima koje koristi Tawk.to i koji se mogu nalaziti izvan Europskog gospodarskog područja, tako da uzmete u obzir da i bilo kakvi osobni podatci koje ste otkrili tijekom razgovora mogu biti tako pohranjeni. Po završetku razgovora, prijepis razgovora šalje se na našu adresu e-pošte te može biti pohranjen u našem sustavu za potrebe pružanja korisničke podrške u budućnosti. Pravila o privatnosti servisa Tawk.to su dostupna ovdje:

https://www.tawk.to/privacy-policy/

11.6. Comodo

Ako preko nas kupite SSL certifikat izdavača Comodo (www.comodo.com), od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti izdavaču kako bi izdavač izvršio sve potrebne provjere i registrirao certifikat. Uzmite u obzir da Vas u postupku provjere izdavač može kontaktirati e-poštom, telefonom ili poštom. Pravila o privatnosti izdavača Comodo dostupna su ovdje:

https://www.comodo.com/repository/privacy-policy.php

11.7. Globalsign

Ako preko nas kupite SSL certifikat izdavača Globalsign (www.globalsign.com), od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti izdavaču kako bi izdavač izvršio sve potrebne provjere i registrirao certifikat. Uzmite u obzir da Vas u postupku provjere izdavač može kontaktirati e-poštom, telefonom ili poštom. Pravila o privatnosti izdavača Globalsign dostupna su ovdje:

https://downloads.globalsign.com/acton/attachment/2674/f-0a47/1/-/-/-/-/GlobalSign-Privacy-Policy.pdf

11.8. Geotrust, RapidSSL, Symantec

Ako preko nas kupite SSL certifikat izdavača Geotrust (www.geotrust.com), RapidSSL (www.rapidssl.com/) ili Symantec (www.symantec.com) od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti izdavaču kako bi izdavač izvršio sve potrebne provjere i registrirao certifikat. Uzmite u obzir da Vas u postupku provjere odabrani izdavač može kontaktirati e-poštom, telefonom ili poštom. Pravila o privatnosti navedenih izdavača dostupna su ovdje:

https://www.websecurity.symantec.com/legal/privacy

11.9. Joker.com

U svome poslovanju za usluge vezane uz domene koristimo usluge ovlaštenog registrara Joker.com odnosno njemačkog trgovačkog društva CSL Computer Service Langenbach GmbH (www.joker.com). Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registraru kako bi izvršio registraciju, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registrara dostupna su ovdje:

https://joker.com/index.joker?mode=page&page=terms_cond

11.10. EURid

POSLuH hosting je ovlašteni registrar za .eu domene te smo kao takvi podložni pravilima organizacije EURid, koja je registar za .eu domene (www.eurid.eu). Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete .eu domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registru kako bi se provela registracija, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registra dostupna su ovdje:

https://eurid.eu/en/register-a-eu-domain/rules-for-eu-domains/

11.11. CARNet

POSLuH hosting je ovlašteni registrar za .hr i .com.hr domene te smo kao takvi podložni pravilima organizacije CARNet, koja je registar za .hr i .com.hr domene (www.domene.hr). Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete .hr ili .com.hr domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registru kako bi se provela registracija, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registra dostupna su ovdje:

http://www.carnet.hr/dokumenti?dm_document_id=623&dm_dnl=1

11.12. EUNET

U svome poslovanju za usluge vezane uz .rs domene koristimo usluge ovlaštenog registrara EUNET d.o.o. (www.eunethosting.com), trgovačkog društva iz Republike Srbije. Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete .rs domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registraru kako bi izvršio registraciju, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registrara dostupna su ovdje:

https://www.eunethosting.com/domeni-uslovi-registracije

11.13. GLOBALHOST

p>U svome poslovanju za usluge vezane uz .ba domene koristimo usluge ovlaštenog registrara Globalhost d.o.o. (www.global.ba), trgovačkog društva iz Bosne i Hercegovine. Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete .ba domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registraru kako bi izvršio registraciju, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registrara dostupna su ovdje:

https://www.global.ba/preuzimanje.php i http://nic.ba/lat/menu/view/11

11.14. ZABEC.net

U svome poslovanju za usluge vezane uz .si domene koristimo usluge registrara ZABEC.net d.o.o. (www.zabec.net), trgovačkog društva iz Republike Slovenije. Ako preko nas registrirate, produljite ili prenesete .si domenu od Vas će se tražiti određeni osobni podatci koji se moraju proslijediti registraru kako bi izvršio registraciju, produljenje ili prijenos domene. Uzmite u obzir da ti podatci mogu biti vidljivi u javno dostupnoj i pretraživoj bazi podataka koja se zove „whois“. Pravila navedenog registrara dostupna su ovdje:

https://www.zabec.net/splosni-pogoji

11.15. Dodana vrijednost d.o.o.

U svome poslovanju koristimo usluge računovodstvenog servisa Dodana vrijednost d.o.o. Zagreb (www.dodana-vrijednost.com). U sklopu pružanja tih usluga Dodana vrijednost d.o.o. ima uvid u osobne podatke koji se nalaze na izdanim računima.

12. GOOGLE ANALYTICS

Kao i mnoge druge web stranice koristimo Google Analytics za prikupljanje anonimnih podataka o korisnicima naših web stranica, kako bismo doznali koliko često posjećuju naše web stranice, koje stranice posjećuju, u koje vrijeme ih posjećuju, koliko dugo ostaju i iz koje zemlje dolaze.

Ti podatci prikupljaju se pomoću kolačića i IP adresa, a dobivene statistike koriste se za sljedeće svrhe:

za poboljšanje uporabljivosti web stranica.

za praćenje uspješnosti marketinških kampanja.

za analizu obrazaca ponašanja.

Ako ne želite da Google Analytics prikuplja te informacije, možete instalirati Googleov dodatak za svoj preglednik koji će to spriječiti. Dodatak možete preuzeti ovdje: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Više informacija o tome kako Google koristi podatke prikupljene s naših web stranica možete pronaći ovdje: https://policies.google.com/privacy/partners?hl=hr&gl=uk

13. NEWSLETTER I MARKETINŠKE PORUKE

Promidžbene poruke e-poštom šaljemo samo ako ste dali svoju izričitu privolu (opt-in), a Vaše podatke nikada nećemo prodati ili proslijediti trećim osobama za marketinške svrhe. Ako ste dali izričitu privolu za primanje takvih poruka, u bilo kojem trenutku tu privolu možete povući na tri načina:

1. Ako ste primili poruku e-pošte, kliknite na poveznicu za odjavu koja se nalazi u podnožju poruke.

2. Prijavite se u svoje korisničko sučelje i označite „Ne“ pod Uredi podatke o računu > Moji podatci > Obavijest o uslugama.

3. Kontaktirajte nas na podrska@posluh.hr.

14. OTKRIVANJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo otkriti trećim osobama u sljedećim okolnostima:

Ako treća osoba stekne djelomično ili potpuno vlasništvo POSLuH hostinga ili hosting poslovanja POSLuH hostinga, u kojem slučaju će osobni podatci korisnika POSLuH hostinga postati dio imovine treće osobe. Ako imamo obvezu otkriti ili podijeliti Vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu, ili kako bismo ostvarili svoja prava iz Općih uvjeta ugovora, Ugovora o obradi podataka ili drugih ugovora, ili kako bismo zaštitili prava, imovinu ili sigurnost svojih korisnika ili drugih osoba. To uključuje razmjenu informacija s drugim trgovačkim društvima i organizacijama za svrhe sprječavanja prijevara i sigurnosnih proboja.

15. VANJSKE POVEZNICE

Na svojoj web stranici možemo postaviti poveznice na web stranice svojih poslovnih partnera. Ako slijedite tu poveznicu na bilo koju od tih web stranica, uzmite u obzir da se na te web stranice primjenjuju njihova vlastita pravila o privatnosti i da POSLuH hosting nema nikakvu odgovornost vezano uz ta pravila. Molimo da pregledate takva pravila prije negoli na tim web stranicama upisujete ili posredstvom njih dostavljate svoje osobne podatke.

16. VAŠA PRAVA PREMA GDPR-u

Prema GDPR-u, od 25. svibnja 2018. nadalje imate određena prava koja se odnose na Vaše osobne podatke, te ih u nastavku ukratko opisujemo.

16.1. Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zahtijevati ograničenje obrade svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni interes da to radimo:

kada osporavate točnost osobnih podataka, na razdoblje kojim se nama kao voditelju obrade omogućuje provjera točnosti osobnih podataka.

kada ste uložili prigovor na obradu podataka (vidi ispod Pravo na prigovor), a mi razmatramo nadilaze li naši legitimni razlozi Vaše razloge.

kada je obrada nezakonita, a Vi se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe.

kada nam više ne trebaju osobni podatci, ali ih Vi tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva.

Svoje pravo možete ostvariti u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.2. Pravo na pristup

GDPR Vam daje pravo pitati nas koje Vaše osobne podatke imamo i kako ih obrađujemo te pravo dati Vam pristup tim podatcima. Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podatcima moramo potvrditi Vaš identitet, a moguće je i da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo bili sigurni da smo razumjeli koje podatke zahtijevate. Nakon što potvrdimo Vaš identitet, tražene informacije ćemo Vam pružiti u roku od 30 dana.

Informacije ćemo Vam pružiti bez naknade, međutim, možemo naplatiti administratorsku naknadu ako je zahtjev očito neutemeljen ili pretjeran, a naročito ako se ponavlja. U svakom slučaju, ako ste naš postojeći korisnik svojim osobnim podatcima možete pristupiti preko svojeg korisničkog sučelja.

16.3. Pravo na brisanje (Pravo na zaborav)

Kao fizička osoba imate pravo zahtijevati brisanje svih svojih osobnih podataka koje imamo. Međutim, uzmite u obzir da to nije apsolutno pravo, pa tako, primjerice, ne nadilazi naše zakonske obveze da čuvamo računovodstvene podatke.

Brisanje svojih osobnih podataka možete zahtijevati kada Vaši podatci više nisu nužni u odnosu na svrhu zbog koje su izvorno prikupljeni odnosno obrađeni (primjerice, ako otkažete sve usluge koje ste koristili kod nas). Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.4. Pravo na ispravak

GDPR Vam daje pravo na ispravak bilo kojeg osobnog podatka koji je netočan ili nepotpun. Korisnici mogu i sami osvježiti svoje osobne podatke preko korisničkog sučelja, no u svakom slučaju možete nas kontaktirati (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.5. Pravo na prenosivost podataka

Imate pravo zahtijevati dostavu osobnih podataka koje ste nam stavili na raspolaganje u strojno čitljivom obliku. Ako želite primiti ispis svojih podataka u JSON obliku, molimo da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

16.6 Pravo na prigovor

Imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka kada ne postoji legitimni ili zakonski razlog da to činimo.

Svoje pravo možete ostvariti tako da nas kontaktirate (vidi ispod Kako nas možete kontaktirati).

17. IZMJENE NAŠIH PRAVILA O PRIVATNOSTI

Svoja Pravila o privatnosti redovito pregledavamo i po potrebi osvježavamo, a najnoviju inačicu možete uvijek pronaći ovdje:

https://www.posluh.hr/pravne-napomene/pravila-o-privatnosti
18. KAKO NAS MOŽETE KONTAKTIRATI?

Vaša pitanja, komentari i zahtjevi vezani uz ova Pravila o privatnosti su dobrodošli i u svezi s time nas možete kontaktirati na sljedeće načine:

Postojeći korisnici mogu nam poslati zahtjev za podršku (ticket) kroz svoje korisničko sučelje.

Možete nam poslati poruku e-poštom na podrska@posluh.hr.

Možete nas nazvati radnim danom od 8-16 h na 01 384 1042.

Možete nam pisati na: POSLuH hosting d.o.o., Livanjska 11, HR-10000 Zagreb, Hrvatska.

19. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NADZORNO TIJELO?

Iako ćemo dati apsolutno sve od sebe da popravimo bilo kakvu situaciju vezanu uz Vaše osobne podatke oko koje niste zadovoljni, ako smatrate da Vašim osobnim podatcima ne rukujemo propisno imate pravo kontaktirati nadzorno tijelo. U ovom slučaju nadzorno tijelo je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Podatke za kontaktiranje AZOP-a možete pronaći ovdje:

http://azop.hr/zastita-podataka-hrvatska/detaljnije/kontaktirajte-nas
Posljednja inačica ovih Pravila o privatnosti objavljena je i stupila na snagu dana 11. svibnja 2018.