prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 34.204.198.73

10 stvari koje trebate znati o WordPress-u

  • POSLuH hosting
  • 27.09.2016.

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS), u svijetu

WordPress je besplatni CMS sustav, otvorenog koda (eng. open‐source). „WordPress je nastao 2003. sa malim dijelom koda koji bi poboljšao tipografiju svakodnevnog pisanja i sa manje korisnika nego što možete izbrojiti na prste jedne ruke. Od tada je izrastao u najvećeg samostalnog blog hosta u svijetu, kojeg koriste milijuni web stranica i kojeg vide deseci milijuna posjetitelja svakog dana. U stvari, WordPress ima 4,5% ovlasti ukupnog interneta. Negdje između 50 i 60% web stranica koje koriste CMS su izrađene na WordPress-u.

2. Poznate tvrtke koje koriste WordPress

Koliko je WordPress postao popularan govori činjenica da ćete na toliko mjesta naići da se koristiti WordPress, kao npr. CNN-ovi blogovi, Reuters, The Wall Street Journal, Forbes, MTV News, Facebook, Harvard Business Review, i NASA, među mnogim drugima.

3. WordPress nije samo za blogging

WordPress je dobio svoj početak kao blogging platforma, ali negdje na putu, programeri su shvatili da mogu puno više učiniti s njim. Danas, želite li stvoriti osnovne web stranice za lokalnu tvrtku ili ogromnu online trgovinu koja prodaje tisuće proizvoda, to može biti učinjeno s WordPress-om. Postoje tisuće dodataka vani koji mogu proširiti WordPress funkcionalnost.

4. Dodaci (eng. Plugin) omogućuju da dodate funkciju u WordPress bez kodiranja

Tu su besplatni i plaćeni dodaci koji mogu raditi gotovo sve što bi mogli poželjeti, bez potrebe za pisanjem koda. Upravo sada, postoji više od 45.000 besplatnih dodataka u službenom WordPress imeniku. To ne uključuje sve premium dodatke koji se plaćaju te najčešće sadrže više funkcionalnosti od besplatnih dodataka. Osim toga, ako znate PHP (jezik izrade WordPress) možete dodatno prilagoditi bilo koji dodatak koji želite da učini upravo ono što je potrebno učiniti.

5. WordPress vještine su od koristi, čak i ako ne želite biti razvojni

Programeri nisu jedini tech profesionalci koji su ondje da trebaju WordPress vještine. Poduzetnicima može ozbiljno koristiti poznavanje WordPress-a, jer to je kao odličan alat za postavljanje online poslovanja (uključujući stvaranje online trgovine, odredišne stranice i više od toga.). Znajući kako postaviti WordPress, prilagoditi temu i instalirati dodatke možete uštedjeti tona novca od početka.

6. Možete ga koristiti kao sučelje za kreiranje online zajednice

Lako ga je postaviti za samostalne članove stranica s WordPress dodacima. Postoji na desetak dodataka samo za članove web dodataka na raspolaganju, neki besplatni, a neki se plaćaju. Možete koristiti dodatake za stvaranje stranice s premium sadržajem, online zajednice, i sl. Koristite ih za stvaranje plaćenog ili besplatnog članskog sučelja.

7. WordPress je potpuno besplatan

WordPress je potpuno besplatni CMS sustav, otvorenog koda (eng. open‐source). Možete koristiti WordPress za bilo koje vrste stranica koje želite, bez kupovine dodatne licence. Tu su i deseci tisuća slobodnih tema i dodataka vani, sve što možete koristiti i prilagoditi Vašim potrebama. Također na raspolaganju su Vam i premium teme i dodatake (plugin).

8. WordPress je super za samostalne prevoditelje

Osim rada u agenciji ili korporativnih radnih mjesta, možete WordPress koristiti kao freelance stručnjak. Bilo da želite ponuditi osnovne usluge kao što su postavljanje stranica i prilagodba domene , ili ići s potpuno prilagođenim web stranicama svih vrsta back-end programiranja. WordPress vještine su također vrijedne za blogere, savjetnicima u marketingu kao i Search Engine Optimization (SEO) konzultantima.

9. Možete početi sa WordPress u bilo kojem trenutku

Tri mjeseca će Vam dati dovoljno vještine da biste započeli kao freelancer. Možete početi sa stvarima kao što su prilagođavanje teme i postavljanje nove WordPress stranice u još manje vremena nego što je potrebno.

10. WordPress stranicama je lako upravljati

WordPress web stranicama je lako upravljati, kako u smislu održavanja i iz perspektive klijenta za upravljanje sadržajem na stranici. Također Jednostavan je za instalaciju, te se redovito ažurira. Pruža dodatne mogućnosti, kao što su ograničenja za ostale korisnike, ukoliko želite ograničiti pristup određenim informacijama.