prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 27.
    ruj
    2016.

10 stvari koje trebate znati o WordPress-u

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem (CMS), u svijetu

WordPress je besplatni CMS sustav, otvorenog koda (eng. open‐source). „WordPress je nastao 2003. sa malim dijelom koda koji bi poboljšao tipografiju svakodnevnog pisanja i sa manje korisnika nego što možete izbrojiti na prste jedne ruke. Od tada je izrastao u najvećeg samostalnog blog hosta u svijetu, kojeg koriste milijuni web stranica i kojeg vide deseci milijuna posjetitelja svakog dana. U stvari, WordPress ima 4,5% ovlasti ukupnog interneta. Negdje između 50 i 60% web stranica koje koriste CMS su izrađene na WordPress-u.

2. Poznate tvrtke koje koriste WordPress

Koliko je WordPress postao popularan govori činjenica da ćete na toliko mjesta naići da se koristiti WordPress, kao npr. CNN-ovi blogovi, Reuters, The Wall Street Journal, Forbes, MTV News, Facebook, Harvard Business Review, i NASA, među mnogim drugima.

3. WordPress nije samo za blogging

WordPress je dobio svoj početak kao blogging platforma, ali negdje na putu, programeri su shvatili da mogu puno više učiniti s njim. Danas, želite li stvoriti osnovne web stranice za lokalnu tvrtku ili ogromnu online trgovinu koja prodaje tisuće proizvoda, to može biti učinjeno s WordPress-om. Postoje tisuće dodataka vani koji mogu proširiti WordPress funkcionalnost.

4. Dodaci (eng. Plugin) omogućuju da dodate funkciju u WordPress bez kodiranja

Tu su besplatni i plaćeni dodaci koji mogu raditi gotovo sve što bi mogli poželjeti, bez potrebe za pisanjem koda. Upravo sada, postoji više od 45.000 besplatnih dodataka u službenom WordPress imeniku. To ne uključuje sve premium dodatke koji se plaćaju te najčešće sadrže više funkcionalnosti od besplatnih dodataka. Osim toga, ako znate PHP (jezik izrade WordPress) možete dodatno prilagoditi bilo koji dodatak koji želite da učini upravo ono što je potrebno učiniti.

5. WordPress vještine su od koristi, čak i ako ne želite biti razvojni

Programeri nisu jedini tech profesionalci koji su ondje da trebaju WordPress vještine. Poduzetnicima može ozbiljno koristiti poznavanje WordPress-a, jer to je kao odličan alat za postavljanje online poslovanja (uključujući stvaranje online trgovine, odredišne stranice i više od toga.). Znajući kako postaviti WordPress, prilagoditi temu i instalirati dodatke možete uštedjeti tona novca od početka.

6. Možete ga koristiti kao sučelje za kreiranje online zajednice

Lako ga je postaviti za samostalne članove stranica s WordPress dodacima. Postoji na desetak dodataka samo za članove web dodataka na raspolaganju, neki besplatni, a neki se plaćaju. Možete koristiti dodatake za stvaranje stranice s premium sadržajem, online zajednice, i sl. Koristite ih za stvaranje plaćenog ili besplatnog članskog sučelja.

7. WordPress je potpuno besplatan

WordPress je potpuno besplatni CMS sustav, otvorenog koda (eng. open‐source). Možete koristiti WordPress za bilo koje vrste stranica koje želite, bez kupovine dodatne licence. Tu su i deseci tisuća slobodnih tema i dodataka vani, sve što možete koristiti i prilagoditi Vašim potrebama. Također na raspolaganju su Vam i premium teme i dodatake (plugin).

8. WordPress je super za samostalne prevoditelje

Osim rada u agenciji ili korporativnih radnih mjesta, možete WordPress koristiti kao freelance stručnjak. Bilo da želite ponuditi osnovne usluge kao što su postavljanje stranica i prilagodba domene , ili ići s potpuno prilagođenim web stranicama svih vrsta back-end programiranja. WordPress vještine su također vrijedne za blogere, savjetnicima u marketingu kao i Search Engine Optimization (SEO) konzultantima.

9. Možete početi sa WordPress u bilo kojem trenutku

Tri mjeseca će Vam dati dovoljno vještine da biste započeli kao freelancer. Možete početi sa stvarima kao što su prilagođavanje teme i postavljanje nove WordPress stranice u još manje vremena nego što je potrebno.

10. WordPress stranicama je lako upravljati

WordPress web stranicama je lako upravljati, kako u smislu održavanja i iz perspektive klijenta za upravljanje sadržajem na stranici. Također Jednostavan je za instalaciju, te se redovito ažurira. Pruža dodatne mogućnosti, kao što su ograničenja za ostale korisnike, ukoliko želite ograničiti pristup određenim informacijama.

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu