prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 26.
    stu
    2013.

5 najboljih FTP klijenata za uporabu u web hostingu

FTP ili File Transfer Protocol jedan je od najučinkovitijih mrežnih protokola za prijenos datoteka između dvaju računala ili web hosting servera. Gotovo svatko tko se bavi održavanjem web stranice ili bloga, pa tako upravlja i hosting računom, vjerojatno je upoznat sa spomenutom tehnologijom.

Web dizajneri i developeri koriste FTP zbog čitavog niza razloga. Takav software naročito je prikladan kada je potrebno transferirati velike datoteke s lokalnog računala ili web hosting servera. FTP klijenti kompatibilni su s operativnim sustavima Windows, Mac i Linux. Neki od njih su besplatni, dok se drugi naplaćuju. U nastavku navodimo 5 FTP klijenata koji korisnicima web hosting usluga mogu biti korisni.


1. FILEZILLA (WINDOWS, MAC I LINUX)

FileZilla je jedan od FTP klijenata koje korisnici POSLuH hostinga koji upravljaju datotekama na našim web hosting serverima najčešće koriste. Riječ je o platformi otvorenog koda pod GNU licencijom koja je oblikovana za Windowse, Mac OS X i Linux i koja ima mnoge korisne značajke. Filezillu toplo preporučujemo korisnicima koji su početnici u području web hostinga. Jednostavna je za uporabu, a može se instalirati u samo nekoliko minuta.

FTP klijent Filezillu možete preuzeti ovdje


2. SMARTFTP (WINDOWS)

SmartFTP je FTP klijent kojeg vrlo često koriste web dizajneri i developeri srednjeg znanja. Njegove značajke mogle bi prestrašiti početnike, no kroz vrijeme i oni ga mogu naučiti koristiti. SmartFTP preporučuje se za objavljivanje i održavanje web stranica. Dobro funkcionira pri postavljanju datoteka na web hosting poslužitelj te preuzimanje slika, dokumenata, komprimiranih datoteka i tako dalje.

SmartFTP program možete preuzeti ovdje


3. CYBERDUCK (WINDOWS I MAC)

Cyberduck je FTP klijent otvorenog koda za operativne sustave Windows i Mac OS X kojeg je vrlo lako koristiti. Sve je moguće učiniti u samo nekoliko klikova mišem. Cyberduck omogućuje korisnicima uređivanje bilo koje datoteke sa željenim editorom i konvertiranje datoteka u format Google Drive dokumenata radi lakšeg upravljanja.


4. WINSCP (WINDOWS)

WinSCP je besplatan SFTP i FTP klijent za Windowse koji koristi SSH (Secure Shell) tehnologiju i SCP (Secure Copy Protocol). Omogućuje siguran prijenos datoteka između dva računala ili web hosting poslužitelja. Također omogućuje osnovno upravljanje datotekama i skriptiranje.

WinSCP možete preuzeti ovdje


5. TRANSMIT (MAC)

Transmit je brzi FTP klijent oblikovan isključivo za Mac OS X. Omogućuje korisnicima prenošenje velikih datoteka pomoću FTP-a, SFTP-a, Amazon S3 i WebDAV servera. Sučelje profesionalnog izgleda privlačno je web dizajnerima koji ga mogu isprobati besplatno, a postavljanje datoteka na poslužitelj 25 puta je brže zahvaljujući novoj značajki Transmit Twin-Turbo. Iako licencija za Transmit 4 košta 34 dolara, oni koji su ga probali smatraju da je vrijedan troška.

Transmit FTP klijent možete preuzeti ovdje


Uzgred rečeno, FTP račun možete najlakše otvoriti pomoću cPanela, za što smo sastavili jednostavne upute. Ako imate bilo kakvo pitanje o FTP klijentima ili bilo kojoj web hosting usluzi koju pružamo, stojimo na potpunom raspolaganju.

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu