prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 44.222.104.206
novosti

Sve što trebate znati o domeni, hostingu i web stranici

  • POSLuH hosting
  • 17.04.2019.

Web stranica je dokument koji može imati mnogo funkcija i mogu se koristiti na različite načine; web stranica može biti osobna, korporativna web stranica tvrtke, web stranica organizacije, itd. Web stranice su obično posvećene određenoj temi, od zabave i društvenih mreža do vijesti i obrazovanja.


Kako najjednostavnije izraditi web stranicu?
Ako želite napraviti web stranicu koja je funkcionalna i izgleda profesionalno, onda je najlakši način korištenje platforme za izgradnju web stranica. Iako postoje stotine platformi za izgradnju web stranica, daleko najpopularnija platforma je WordPress.

Što je CMS ili sustav za upravljanje sadržajem?
CMS ili sustav za upravljanje sadržajem je platforma koja se koristi za jednostavno stvaranje i prilagodbu web stranice. Omogućuje Vam da izgradite i uredite web stranicu putem vašeg internetskog preglednika, promijenite dizajn i izgled klikom na gumb i stvorite stranice i postove pomoću jednostavnog uređivača koji je sličan većini uobičajenih uređivača teksta.

Zašto biste trebali koristiti WordPress?
1. Besplatan je za korištenje
2. Jednostavan je za početnike
3. Prilagodljiv

No, da biste postavili web stranicu na internet potrebne su Vam dvije stvari:
1. Domena
2. Web hosting

Što je domena?
Domena je adresa koja predstavlja neku internetsku lokaciju (npr. google.com, wikipedia.org). Svaka domena je jedinstvena što znači da istovremeno ne mogu biti registrirane dvije iste domene. Posjetitelji pronalaze Vaše stranice ili adresu e-pošte pomoću domene, stoga je bitno izabrati domenu koja je savršena za Vaše potrebe.

Što je registracija domene?
Registracija domene je postupak u kojem dobivate pravo na korištenje određene domene na određeno vremensko razdoblje. Iako domena služi za "identifikaciju" internetskih stranica, za vidljivost Vaše internetske stranice na internetu nije dovoljna samo registracija domene nego je potreban i web hosting.

Što je web hosting?
Web hosting je usluga smještaja internetskih stranica na serveru kako bi bile dostupne posjetiteljima preko Interneta.

Zašto mi treba web hosting?
Web hosting je usluga koja omogućuje smještaj podataka vezanih uz Vaše web stranice na server koji je povezan na Internet. Bez web hostinga Vaše internetske stranice ne bi bile vidljive posjetiteljima preko Interneta.