prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 17.
    tra
    2019.

Sve što trebate znati o domeni, hostingu i web stranici


Web stranica je dokument koji može imati mnogo funkcija i mogu se koristiti na različite načine; web stranica može biti osobna, korporativna web stranica tvrtke, web stranica organizacije, itd. Web stranice su obično posvećene određenoj temi, od zabave i društvenih mreža do vijesti i obrazovanja.


Kako najjednostavnije izraditi web stranicu?
Ako želite napraviti web stranicu koja je funkcionalna i izgleda profesionalno, onda je najlakši način korištenje platforme za izgradnju web stranica. Iako postoje stotine platformi za izgradnju web stranica, daleko najpopularnija platforma je WordPress.

Što je CMS ili sustav za upravljanje sadržajem?
CMS ili sustav za upravljanje sadržajem je platforma koja se koristi za jednostavno stvaranje i prilagodbu web stranice. Omogućuje Vam da izgradite i uredite web stranicu putem vašeg internetskog preglednika, promijenite dizajn i izgled klikom na gumb i stvorite stranice i postove pomoću jednostavnog uređivača koji je sličan većini uobičajenih uređivača teksta.

Zašto biste trebali koristiti WordPress?
1. Besplatan je za korištenje
2. Jednostavan je za početnike
3. Prilagodljiv

No, da biste postavili web stranicu na internet potrebne su Vam dvije stvari:
1. Domena
2. Web hosting

Što je domena?
Domena je adresa koja predstavlja neku internetsku lokaciju (npr. google.com, wikipedia.org). Svaka domena je jedinstvena što znači da istovremeno ne mogu biti registrirane dvije iste domene. Posjetitelji pronalaze Vaše stranice ili adresu e-pošte pomoću domene, stoga je bitno izabrati domenu koja je savršena za Vaše potrebe.

Što je registracija domene?
Registracija domene je postupak u kojem dobivate pravo na korištenje određene domene na određeno vremensko razdoblje. Iako domena služi za "identifikaciju" internetskih stranica, za vidljivost Vaše internetske stranice na internetu nije dovoljna samo registracija domene nego je potreban i web hosting.

Što je web hosting?
Web hosting je usluga smještaja internetskih stranica na serveru kako bi bile dostupne posjetiteljima preko Interneta.

Zašto mi treba web hosting?
Web hosting je usluga koja omogućuje smještaj podataka vezanih uz Vaše web stranice na server koji je povezan na Internet. Bez web hostinga Vaše internetske stranice ne bi bile vidljive posjetiteljima preko Interneta.

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu