prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 34.204.198.73

Google poručuje webmasterima da web stranicu prebace na HTTPS (SSL) protokol

  • POSLuH hosting
  • 29.08.2017.

Koristite li forme, login polja ili neke druge vrste unosa podataka na Vašu web stranicu? Google Chrome će ih označiti kao nesigurne.

U noći dana 17.8. Google je poslao e-mail obavijest putem „Google Search Console“ svim vlasnicima web stranica bez SSL certifikata koji imaju forme da će njihove stranice biti označene kao nesigurne u verziji 62 preglednika Google Chrome. To naravno nije nova obavijest jer nas je Google upozoravao na to već prije par mjeseca.

Google je izjavio, „Početkom kolovoza 2017, Chrome će prikazivati "Not secure" upozorenja u dvije moguće situacije: kada korisnik unese podatke na web stranicu bez SSL certifikata i za sve web stranice bez SSL certifikata koje se posjećuju u anonimnom modu rada.

E-mailovi koje je Google te noći poslao su sadržavali u naslovu poruke sljedeće: „Chrome will show security warning on“ te su unutar samog e-maila objasnili gdje je točno potrebno dodati SSL certifikat i uputstva kako to učiniti. Ovo je kopija jednog takvog e-maila:

Ovako će Google Chrome prikazivati upozorenje ovisno o tipu preglednika i web stranici:

Sve stranice koje će sadržavati forme gdje se unose osobni podatci, lozinke i čak podatci kreditnih kartica će biti označene kao nesigurne.

Stoga je potrebno pravovremeno reagirati i spriječiti da se korisnici koji će unositi podatke na Vašu web stranicu ne osjećaju ugroženo.

SSL certifikati u POSLuH hostingu se mogu zakupiti već od 170,00kn godišnje s PDV-om gdje Vam ujedno nudimo i asistenciju prilikom postavljanja na Vašu web stranicu. Za više informacija, kontaktirajte nas već danas na podrska@posluh.hr

Što točno dobivate s korištenjem SSL certifikata?

Sa SSL certifikatom ne dobijete samo „https“ ispred imena domene nego dajete korisnicima do znanja da su njihovi podatci sigurni.

Ukoliko nudite na Vašoj web stranici mogućnost online plaćanja, neophodno je u tom slučaju koristiti SSL certifikat kako bi se konekcija između korisnika i servera dodatno zaštitila i samim time ne bi došlo do krađe podataka.

Bitno je prepoznati važnost zaštite vlastitih korisnika i koje prednosti nudi sami SSL certifikat.