prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 44.222.104.206
Web hosting

Pokrenite blog ili web stranicu u 5 minuta pomoću WordPressa i POSLuH hostinga

  • POSLuH hosting
  • 22.01.2014.

 

Mnogi kada pomisle na WordPress pomisle na "blog". No, iako je WordPress jedna od najvećih blogerskih platformi na svijetu, riječ je i o sveobuhvatnom sustavu za upravljanje sadržajem (CMS-u) koji pruža odlične mogućnosti za izradu različitih vrsta web stranica. U ovom članku pokazat ćemo Vam koliko je jednostavno u kratkom roku upogoniti svoj blog ili web stranicu pomoću WordPressa i POSLuH-ovih web hosting usluga.


1. ODABERITE PRUŽATELJA WEB HOSTING USLUGA

Na hrvatskom tržištu možete naći mnogobrojne pružatelje hosting usluga, ali POSLuH bi definitivno trebao biti na vrhu Vašeg popisa. POSLuH je jedini hrvatski pružatelj hosting usluga koji uspješno posluje preko 18 godina, a to nam je uspjelo pružanjem prvoklasne korisničke podrške, pouzdanim i stabilnim web hosting uslugama koje pružamo na serverima u vlastitom datacentru u Zagrebu, povoljnim cijenama te neprestanim usavršavanjem i ulaganjem u djelatnike i opremu.


2. NARUČITE ODGOVARAJUĆI HOSTING PAKET I DOMENU

Stranice izrađene u WordPressu optimalno rade na Linux serverima. Iako pružamo čitav spektar hosting usluga, od shared hostinga do dedicated servera, za početak preporučujemo da odaberete naš MINI Linux hosting paket, koji sadrži sve što je potrebno za rad prosječne WordPress stranice, ali i mnogo više od toga. MINI Linux hosting paket možete naručiti ovdje, a detaljnije o tom i drugim hosting paketima na dijeljenim serverima možete pogledati ovdje. Shared hosting paketi naplaćuju se u razdobljima od 1, 2, 3, 4 i 5 godina. Kako biste uštedjeli, preporučujemo da se odlučite na duže razdoblje, jer će tada popust na naše usluge biti veći. Primjerice, ako uzmete MINI hosting paket na razdoblje od 5 godina, dajemo Vam popust od čak 300 kuna. Drugim riječima, cijelu jednu godinu zakupa dobivate besplatno! Ako u bilo kojem trenutku budete trebali veći paket ili usluge koje Vam pružaju veće mogućnosti i neovisnost, poput VPS servera i dedicated servera, POSLuH Vam omogućuje bezbolan prijelaz na uslugu koja Vam više odgovara.

Postupak narudžbe web hosting paketa ubrzat ćete ako unaprijed smislite naziv domene koju želite koristiti za svoju web stranicu u WordPressu i ako pri ruci budete imali kreditnu karticu. Naime, ako odmah po narudžbi kreditnom karticom platite naručeni web hosting paket, usluga će biti aktivirana u tren oka i moći ćete se odmah pozabaviti s instaliranjem WordPressa.


3. INSTALIRAJTE WORDPRESS

Ako se do sada niste susretali s WordPressom ili koristili naš hosting, ovo se može činiti kompliciranim korakom, ali poduzeli smo sve što je u našoj moći da to učinimo lakim. Ako želite da WordPress na Vaš hosting paket postavimo mi, slobodno nakon narudžbe kontaktirajte našu podršku. Ako to želite učiniti sami, WordPress na našim paketima možete jednostavno instalirati koristeći Softaculous ili prateći naše jednostavne upute za instaliranje WordPressa.

Nakon što je instalacija WordPressa u cijelosti dovršena, stavit će Vam na raspolaganje URL Vaše stranice, admin login URL, Vaš username i password. Kopiju tih informacija, uz izuzetak zaporke, dobit ćete i na svoju email adresu. Te podatke svakako čuvajte na sigurnom. Nakon toga moći ćete se prijaviti na svoju WordPress stranicu pomoću admin login URL-a. Upišite svoje korisničko ime i zaporku i kliknite na "Log in". Time će se otvoriti upravljačka ploča iz koje možete upravljati svime na Vašoj WordPress stranici, kao što je kreiranje stranica, pisanje postova i mijenjanje izgleda.

Ako budete imali bilo kakvo pitanje o WordPressu ili našim hosting paketima, slobodno nam se obratite. Tu smo zbog Vas!