prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 3.238.174.191
Reseller hosting

Reseller hosting: Kako povećati broj korisnika web hosting usluga bez oglašavanja?

  • POSLuH hosting
  • 08.07.2014.


I novi i prekaljeni pružatelji web hosting usluga često se pitaju kako doći do novih korisnika hosting usluga. U tom pogledu web hosting je kao i svaki drugi biznis. Na početku ne cvjetaju ruže, ali što duže ostanete u igri brže ćete dolaziti i do novih kupaca. Ključ uspjeha je naporan rad i neprestani trud. Kako bismo Vam barem malo olakšali, u nastavku ovog članka dat ćemo nekoliko savjeta kako povećati broj korisnika bez bespotrebnog trošenja novca na oglašavanje.


1. VAŠA WEB STRANICA MORA BITI LAKA ZA KORIŠTENJE I UGODNA OKU

Glavna svrha web stranice je promidžba usluga koje pružate. Stoga web stranica mora biti što preglednija i ugodnija oku kako biste posjetitelje lakše pretvorili u korisnike svojih usluga. Svoju web stranicu morate gledati iz perspektive posjetitelja i pobrinuti se da dizajn i navigacija budu optimizirani za poboljšanje prodaje. Cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno istaknute. Nikako se ne smijete zamjeriti svojim potencijalnim korisnicima obračunavanjem skrivene naknade.

Vaša web stranica mora izgledati profesionalno. Obična stranica izrađena u WordPressu neće se istaknuti među web stranicama Vaših konkurenata. Na stranicama kao što su Template Monster možete naći mnogo jedinstvenih tema koje su pregledne, lijepe i responzivne tako da će odlično izgledati na bilo kojem uređaju.

Vodite računa i o tekstu koji stavljate na web stranicu. Greške u pisanju i pravopisu ostavit će loš dojam na posjetitelje. Kako ne biste izgledali kao amater, nekoliko puta provjerite gramatiku i tekstove dajte stručnoj osobi na pregled.


2. PRONAĐITE SVOJU NIŠU

Kada je riječ o niskim cijenama i raznolikosti hosting proizvoda, zapamtite da se ne možete natjecati s divovskim pružateljima hosting usluga koji su na tržištu od samog početka. Najbolji put do uspjeha je pronaći nišu i pokušati se istaknuti u odnosu na konkurente. Ponudom nestandardnih usluga vrlo brzo se možete penjati na Googleovoj tražilici zbog manje konkurenata. Pokušajte biti bar malo drukčiji od drugih pružatelja hosting usluga i dajte kupcima razlog da odaberu baš Vas.


3. BUDITE AKTIVNI NA RELEVANTNIM FORUMIMA

Razgovor s kolegama na forumima odličan je i besplatan način promocije Vašeg poslovanja. Na području Hrvatske jedan od važnijih foruma na kojima se možete susresti s ljudima koji se bave web dizajnom i web hostingom je forum Webmajstori.net. U svijetu je najpoznatiji, najveći i najutjecajniji forum vezan uz web hosting Web Hosting Talk, na kojem istovremeno bude i po 18000 ljudi. To je mnoštvo potencijalnih klijenata na jednom mjestu. Probajte komunicirati sa svojim kolegama kako biste naučili o web hosting biznisu iz svih kuteva. Ako imate akciju svakako o tome obavijestite korisnike foruma. Ali, pazite da nikad ne prekršite pravila foruma.


4. BLOGOVI I DRUŠTVENE MREŽE

Pisanje bloga ili aktivnost na društvenim mrežama izvrsni su načini da svojim potencijalnim, ali i trenutnim korisnicima kažete što se događa s Vašim poslovanjem, s Vašim uslugama ili brendom. Na naslovnici svoje web stranice svakako nađite mjesto i za poveznicu na svoj blog ili račune na društvenim mrežama. Možete pozvati i nekog gosta da napiše članak za Vaš blog, pa probajte smisliti par zanimljivih tema o kojima bi mogli pisati gosti-blogeri.

Vodite aktualan i relevantan blog i promovirajte ga na četiri velike društvene mreže: Twitteru, Facebooku, LinkedInu i Google Plusu.


5. LOKALNA MREŽA

Probajte svoje usluge i svoj brend promovirati i lokalno. Iako je to stara škola marketinga, to ne znači da Vam neće donijeti nove korisnike. Pojavljujte se na svim događajima vezanim uz web dizajn i web marketing, kao što su konferencije i seminari, i probajte upoznati i povezati se sa što više osoba. Na taj način ćete iz prve ruke doznati i što Vaša konkurencija radi, a možete i značajno povećati svoju bazu korisnika jednostavnom usmenom predajom.


6. PREPORUKE

Nakon što steknete određenu bazu korisnika koja je zadovoljna Vašim hosting uslugama, svakako ih pitajte da Vam napišu preporuku. Nakon toga se pobrinite da i drugi doznaju da su Vaši korisnici zadovoljni s Vama. Pitajte korisnike možete li njihove preporuke staviti na svoju web stranicu ili na forume koji se bave web hostingom. Usmena predaja je izvrstan način za stjecanje novih klijenata.

Za izgradnju dobrog ugleda i povjerenja korisnika potrebno je puno vremena i truda, ali ako ste ustrajni sve će doći na svoje mjesto.


7. POSLuH RESELLER HOSTING PAKETI

Ako ste novi u svijetu web hostinga, svakako Vam preporučujemo da u hosting biznis krenete koristeći jedan od naših Reseller hosting paketa. Naši reseller hosting paketi među najpovoljnijima su na hrvatskom tržištu, a ako Vam naši gotovi paketi ne odgovaraju, imate mogućnost skrojiti svoj vlastiti reseller hosting paket po mjeri. Pozivamo Vas da iskoristite naše ogromno znanje i iskustvo koje smo stekli kroz 19 godina rada u hosting industriji i uz našu pomoć počnete svoje vlastito uspješno poslovanje.

Ako imate bilo kakvo pitanje o reseller hostingu ili nekoj drugoj našoj usluzi, naša besplatna korisnička podrška rado će Vam pomoći.