prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 09.
    lis
    2013.

Shared web hosting ili dijeljeni hosting: Prednosti i nedostatci


Shared web hosting
ili dijeljeni hosting je vrsta smještaja web stranica kod kojeg jedan fizički server i resurse toga servera dijeli više korisnika. Na takvoj hosting platformi svaki korisnik ima svoj dodijeljeni udio određenih servisa kao što su diskovni prostor, mjesečni promet, broj email računa, FTP računa, baza podataka i slično. Međutim, korisnici sve resurse koji se tiču rada poslužitelja, kao što su RAM i CPU, Apache server, MySQL server i mail server, međusobno dijele.

Takav web hosting najekonomičnija je vrsta hostinga zbog toga što troškove fizičkog poslužitelja pokriva velik broj korisnika.


NEDOSTATCI DIJELJENOG WEB HOSTINGA

Najveći problem kod shared hostinga su ograničeni resursi koji Vam stoje na raspolaganju. Dijeljenje servera znači dijeljenje sistemskih resursa s drugim korisnicima, zbog čega svaki korisnik može iskusiti probleme u radu web stranice zbog nekog drugog korisnika. Primjerice, ako neki od korisnika shared web hostinga koristi puno prometa ili CPU-a, web stranice drugih korisnika koje su smještene na istom serveru mogu usporeno funkcionirati. Isto tako, s obzirom da korisnici dijele server, moguće je da sigurnosni problem kod jednog korisnika ugrozi i Vašu web stranicu. Još jedan nedostatak ove vrste hostinga je što ne možete instalirati module i programe na serveru koji su Vam potrebni za funkcioniranje Vaše web stranice i skripti. To ograničenje može uzrokovati probleme ako Vam je za Vaše skripte potreban modul koji nije instaliran.


PREDNOSTI DIJELJENOG WEB HOSTINGA

Međutim, prednosti dijeljenog hostinga puno su veće od nedostataka, barem za većinu korisnika. Naravno, hoće li Vam ova hosting usluga odgovarati, ovisi o veličini i posjećenosti web stranica koje želite udomiti i Vašoj potrebi za povećanom sigurnošću. Najveća prednost shared web hostinga je izuzetno niska cijena, zbog koje se većina korisnika odlučuje baš za ovu vrstu smještaja. Druga prednost je u tome što ne trebate sami održavati server i ne morate imati nikakva napredna tehnička znanja vezana uz to. Gotovo sve svoje potrebe možete riješiti kroz jednostavno upravljačko sučelje (kontrolni panel), pomoću kojeg možete lako postaviti web stranice na server, kreirati email račune i baze podataka.


ALTERNATIVNA HOSTING RJEŠENJA

Zapravo ne postoje alternativna hosting rješenja koja bi konkurirala niskoj cijeni i jednostavnosti uporabe web hostinga na dijeljenom serveru. Ako želite hosting koji je pouzdaniji, konfiguriran po Vašoj mjeri i kod kojeg ne postoji utjecaj drugih korisnika, tada su Vam na raspolaganju VPS hosting ili Dedicated server hosting.


POUZDAN I BRZ HOSTING PO POVOLJNOJ CIJENI

Ako mislite da je shared web hosting pravo rješenje za Vas, predlažemo da pogledate web hosting pakete koje smo pripremili za Vas. Svi naši serveri nalaze se u Zagrebu, Hrvatska, a hosting usluge nudimo po izrazito povoljnim cijenama. Više od 18 godina prisutni smo na hrvatskom tržištu hosting usluga, a naše je dugogodišnje iskustvo jamstvo kvalitete naših usluga. Ako imate bilo kakvo pitanje o shared web hostingu ili nekoj drugoj usluzi koju nudimo, obratite nam se s povjerenjem.

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu