prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 34.204.198.73

Što napraviti kada se pojavi greška: Domain has exceeded the max defers and failures per hour

  • POSLuH hosting
  • 24.02.2017.

Svaki puta kada pošaljete mail koristeći e-mail klijent(Outlook, Mozilla Thunderbird…) ili webmail naš sustav prati slanje te u slučaju da detektira više od 5 poslanih poruka koje su vraćene (mailovi se nisu mogli isporučiti iz više razloga) u odnosu na broj poslanih poruka unutar zadnjih sat vremena, slanje novih mailova se blokira na svaki puni sat, odnosno:

Npr. Šaljete poslovne ponude na više e-mail adresa te pokušavate poslati 60 mailova unutar sat vremena (npr. 13:00h) odnosno 1 mail svake minute. Prvih 5 mailova je prošlo bez greške, međutim 6 se vratio i to je unutar 6 minuta prva pogreška. Sljedećih 10 mailova prođu bez greške međutim sljedećih 4 maila su se vratila sa pogreškom te se aktivirala zaštita koja blokira slanje poruka na sat vremena odnosno blokada će se maknuti u 14:00h.

U nastavku je primjer pogreške koja Vam se dostavi prilikom aktivacije blokade slanja:

Subject: Mail delivery failed: returning message to sender, This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

podrska@poslu.hr

Domain <vasa domena – umjesto Vaša domena> pisat će ime Vaše domene has exceeded the max defers and failures per hour (5/5 (62%)) allowed. Message discarded.

Postoji više razloga zbog čega Vam se može javiti ova pogreška:

  • Ukoliko šaljete newsletter a niste ažurirali listu primatelja (odnosno neke od mail adresa nisu više aktivne ili je upisana pogrešna mail adresa)
  • U slučaju slanja newslettera moguća je blokada slanja novih poruka iz razloga što postoji ograničenje odnosno sustav Vam neće dopustiti slanje od 1000 poruka unutar jednog sata kako bi se onemogućilo slanje spam poruka te kako bi spriječili da IP adrese naših servera ne završe na crnoj listi i kako bi ostalim korisnicima omogućili normalnu komunikaciju.
  • Ukoliko svoju web stranicu ne ažurirate na najnovije verzije, na meti ste hakera i spamera. Vaše stranice su jednostavne za hakiranje te se kroz njih šalje spam.
  • Ukoliko su uređaji koji koriste mail adrese zaražene virusom.

Kako spriječiti pojavljivanje ove pogreške

1. Ukoliko šaljete newsletter

Potrebno je provjeriti listu primatelja jer neke email adrese nisu više aktivne ili je pogrešno upisana e-mail adresa.

Unutar cPanel-a postoji alat Email Trace koji Vam može pomoći u čišćenju liste primatelja Kada se ulogirate u cPanel pod sekcijom Mail kliknite na ikonu "Email Trace" ili "Track Delivery" – otvorit će se novi prozor:

Pod poljem "Recipient Mail" ostavite prazno polje ukoliko želite vidjeti sve mailove koji su slani sa Vašeg hosting računa, a ukoliko želite vidjeti mailove koje ste slali samo sa svoje mail adrese upišite Vašu mail adresu a zatim kliknite na "Run Report".

Prikazat će se popis svih mailova koji su poslani sa Vašeg hosting računa odnosno prikazat će Vam se svi mailovi koji su poslani sa Vaše mail adrese.

Prikazat će Vam se prema kojim mail adresama su poruke uspješno isporučene a prema kojima nisu odnosno sa kojih mail adresa su vraćene pogreške jer su nepostojeće ili pogrešne mail adrese.

Podatke koje Vam sustav prikaže iskoristite kako bi očistili svoju listu primatelja.

2. Ukoliko ne šaljete newsletter

Ukoliko ne šaljete newsletter a stalno Vam se vraća poruka "max defers and failures per hour" postoji mogućnost da Vam je hosting ili email račun hakiran.

Prvo što bi ste trebali napraviti je spojiti se na cPanel ("Email Trace" ili "Track Delivery") te provjeriti popis svih mailova koji su poslani sa Vašeg hosting računa.

U slučaju da ne prepoznajte većinu poslanih poruka odnosno poruke koje su poslane sa Vašeg hosting računa su poslane na nepoznate e-mail adrese, preporuka je da odmah izmijenite lozinke za sve e-mail adrese (promjenu lozinke za sve e-mail adrese možete promijeniti unutar cPanel-a pod stavkom E-mail accounts) kao i lozinku za cPanel (lozinku za cPanel možete izmijeniti kroz navedeno sučelje)

Preporuka je da sve uređaje(stolno računalo, laptop, tablet, smartphone) koje koriste mail adrese skenirate sa besplatnim programima poput Spybot search & destroy i malwarebytes free anti-malware.

Također bilo bi poželjno da programer koji je izrađivao web stranicu provjeri da li je CMS na posljednjoj inačici kao i svi dodaci. Preporuka je skenirati cijelu web stranicu poput dodatka Wordfence Security wordpress plugin.