prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 25.
    ožu
    2014.

TOP 10 aplikacija za otkrivanje ili praćenje bugova


Jedna od najvažnijih stvari u postupku razvoja web aplikacija je otkrivanje i praćenje bugova i mogućih problema kako bi se oni pravovremeno ispravili i uklonili. Bio to minijaturni nedostatak/bug/greška ili nešto drugo, ključno je pronaći, zabilježiti i pratiti sve vrste bugova kako bi se izradila učinkovita aplikacija.

Korištenje sustava ili aplikacije za praćenje bugova u okviru nekog projekta može pomoći u izradi učinkovitog i boljeg krajnjeg proizvoda. Međutim, odabir pravog sustava za praćenje bugova nije nimalo jednostavan zadatak. Pri odabiru morate uzeti u obzir puno čimbenika vezanih uz Vaš projekt. Kako bismo Vam probali olakšati, u nastavku navodimo 10 po nama najboljih aplikacija, odnosno sustava za otkrivanje bugova.


1. EXCEPTIONAL

Ovo je prvoklasna aplikacija za praćenje bugova koja će Vam pomoću u praćenju i upravljanju greškama ili problemima u web aplikaciji, a o njima će Vas obavještavati u stvarnom vremenu (real-time). Neovisno o tome kakvu informaciju trebate za popravljanje bugova, s ovom aplikacijom sve što Vam treba dobit ćete dok radite. Aplikacija sadrži izvrsne značajke poput mogućnosti upravljanja greškama, prikupljanja podataka, pregledavanja backtraceova, obavješćivanja preko SMS-a, epošte ili webhookova i kompatibilnosti za različite preglednike.


2. BUGZILLA

Bugzilla je jedan od rijetkih serverskih softvera koji je oblikovan za pružanje pomoći u upravljanju razvojem softvera. Aplikaciju je razvila Mozilla Foundation, a radi se o moćnom alatu koji će Vam pomoći s upravljanjem razvojnog procesa, praćenjem bugova i grešaka te promjenama koda. Bugzilla je aplikacija korištena u razvoju mnogih poznatih projekata kao što su Apache, Linux, Open Office, Facebook, NASA i mnogih drugih.


3. MANTIS

Ovo je dobro poznati open source web sustav za praćenje izrađen u PHP-u. Podržava različite baze podataka uključujući MS SQL, MySQL, PostgreSQL i još mnoge. Ako tražite jednostavni sustav za praćenje bugova koji je lako koristiti, Mantis je sve što Vam treba. Integracija izvornog koda, vremensko praćenje, custom polja i dijagrami tijeka samo su neke od glavnih značajki ove aplikacije.


4. JIRA

Atlassianova JIRA, koje je u svojoj biti alat za upravljanje ispadima, jedna je od dobro poznatih aplikacija za praćenje i projektni menadžment temeljena na J2EE-u. S funkcijama kao što su snimanje, izvješćivanje, praćenje radnih procesa i drugim naprednim značajkama, JIRA uvelike pojednostavljuje praćenje i upravljanje bugovima. Jedna od njezinih glavnih značajki je sposobnost integracije s okružjima za razvoj koda.


5. TRAC

Trac je web projekt otvorenog koda napisan u Phythonu. Sa svojim minimalističkim pristupom upravljanju web-baziranim softverom, podrškom za mnoge pluginove i mnogim drugim zgodnim funkcijama, Trac značajno pojednostavljuje praćenje i upravljanje bugovima za developere. Također, podržava višestruke platforme kao što su Mac OS X, Windows, Linux i UNIX.


6. SIFTER

Sifter je još jedna prvoklasna aplikacija za praćenje bugova koju koriste tisuće organizacija i svakako Vam može pomoći u izradi kvalitetnog krajnjeg proizvoda. Ova aplikacija ne zahtijeva hard-kodiranu konfiguraciju, a lako možete dobiti pregled svih projekata i dnevna izvješća.


7. BUGHERD

BugHerd je jedan od najjednostavnijih alata za praćenje bugova koji developeri učestalo koriste za ispravljanje bugova tijekom rada na projektu. Sve što trebate učiniti je prijaviti problem i BugHerd će to konvertirati u izvješća sa svim informacija potrebnima za rješenje problema. Plusevi su i jednostavno sučelje, vizualna izvješća o bugovima i ekstenzije za preglednike.


8. FOGBUGZ

Ovaj web-bazirani sustav za praćenje namijenjen je osobama koje žele izraditi izvrstan softver. Za razliku od drugih alata za praćenje bugova, ovaj alat bugove ili probleme naziva „slučajevima“. Omogućuje jednostavno kreiranje i popisivanje slučajeva te dodjeljivanje zadataka i rad na njihovom rješavanju. Također možete kreirati i wikije te ih učiniti javno dostupnima, ako želite.


9. LOGDIGGER

LogDigger je izvrsni skup alata koji će Vam olakšati praćenje grešaka u aplikaciji i brže uklanjanje bugova. Pomoći će Vam klasificirati i skupiti detaljna izvješća za aplikacije bazirane na Javi, za vrijeme rada. Ovi alati izvrsno će se uklopiti u bilo koji framework s kojim radite. Veliki plus je i jednostavno sučelje koje će Vam olakšati korištenje ovog odličnog alata.


10. REDMINE

Redmine je napisan u Ruby on Rails, a radi se o fleksibilnoj web aplikaciji za upravljanje projektima koja podržava različite platforme i više baza podataka. Ganttove krivulje, wiki, vremensko praćenje, role based kontrola pristupa, custom polja, više jezika, vijesti, dokumenti i upravljanje datotekama samo su neke od glavnih značajki koje će Vam pomoći u Vašem radu.

 

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu