prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 3.238.174.191

Top 4 email opt-in programa za WordPress

  • POSLuH hosting
  • 11.11.2015.

Email marketing svakim je danom sve važniji u poslovnom svijetu, naročito za tvrtke koje usluge pružaju prvenstveno krajnjim kupcima. Email marketing sve je važniji i kod blog stranica i web stranica čijim je vlasnicima stalo do novih pretplatnika, ali i samog unaprjeđenja prodaje ili povećanja broja posjetitelja.

Bilo da prezentirate svoju tvrtku, usluge, proizvode ili vodite osobni blog, prikupljanje email adresa tj. pretplatnika je nešto na što biste trebali obratiti pozornost. Složit ćete se kako je cilj svake web stranice identičan, a to je da ostvari što veći broj posjeta, odnosno što veći postotak zadovoljnih posjetitelja koji se vraćaju na web stranicu. Iako Vaši posjetitelji mogu biti iznimno zadovoljni s informacijama koje im nudite na web stranici, nažalost postoji velika vjerojatnost da se više nikada ne vrate na Vašu web stranicu jer su, primjerice, zaboravili link Vaše stranice, nisu je dodali u favorites i slično, pri čemu im Vi ne možete pomoći jer nemate njihove kontakt podatke. Upravo su za ovakve scenarije email opt-in programi najbolja rješenja, ali oni nude i mnogo više od toga. Iako možda toga niste ni svjesni, takve programe sigurno ste puno puta uočili surfajući po raznim web stranicama – radi se o obrascima ili formama pomoću kojih možete prijaviti svoju adresu e-pošte za primanje newslettera. Takve forme nalaze se na različitim mjestima na web stranicama i mogu se pojavljivati na različite načine, primjerice, sa strane, na dnu, u zaglavlju, u obliku pop-up prozor i slično.

Glavne prednosti i mogućnosti email opt-in programa su:

  1. Email pretplatniku se možete obratiti direktno i personalizirano - prikupljate li osim email adrese još druge podatke kao što su ime i prezime, takve podatke možete upotrijebiti prilikom kreiranja personaliziranih emailova koji pak imaju daleko veći odaziv, u smislu otvaranja, čitanja te u konačnici i samoj prodaji;
  2. Email šaljete ciljano - email poruke šaljete na adrese osoba koje su se samostalno prijavile što znači da su pokazale interes za Vašu web stranicu;
  3. Mogućnost privatne komunikacije - svaki primatelj koji zaprimi Vaše email poruke, dobiva ih u svoj privatni sandučić te ukoliko je potrebno može Vam se povratno javiti.

Kada govorimo o e-mail opt-in programima, pozitivno ćemo Vas iznenaditi bez obzira planirate li ili ne posegnuti za svojom kreditnom karticom. Naime, postoje besplatne i plaćene verzije takvih programa.

Optinmonster

Optinmonster idealan je iz razloga što nudi iznimno veliki broj mogućnosti kod uređivanja email opt-in formi. Prilikom kreiranja Optinmonster formi možete izabrati više različitih načina kako se forma može prikazivati na Vašoj web stranici. Postoji pop-up mogućnost (iskočni prozor), mogućnost prijave email adrese na fiksnoj alatnoj traci u samom podnožju Vaše web stranice (kako scrollate po stranici forma je uvijek vidljiva na dnu). Prozorčić s prijavnom formom također se može postaviti desno niže u samom kutu web stranice, u sidebaru stranice ako ga imate ili pak nakon sadržaja.

Uređivanje teksta i dizajna forme također je toliko jednostavno da od Vas ne zahtijeva nikakvo znanje vezano za programiranje i formu možete kreirati putem WYSIWYG editora.

Izuzev jednostavnih mogućnosti kreiranja, nudi nekoliko opcija targetiranja. Primjerice, ako imate WordPress CMS, možete postaviti forme na određene stranice ili objave te raditi A/B testove kako biste mjerili najučinkovitiji način i mjesto prikaza forme što Vam opet u budućnosti može pomoći da izvučete maksimum u pogledu prijava na newsletter.

Optimonster se također može pohvaliti tzv. exit intent tehnologijom. Ova tehnologija može ustanoviti kada posjetitelji kreću zatvoriti prozor/tab ili napustiti/ugasiti stranicu. Prije nego li korisnik napusti ili ugasi stranicu tehnologija može prikazati pop-up prozor s formom za prijavu. Ova tehnologija izvrsna je utoliko što ne gnjavite svoje posjetitelje s iskočnim prozorima nekoliko puta već samo u trenutku kada napuštaju Vašu web stranicu.

Optimonster se plaća na mjesečnoj ili godišnjoj bazi. Najpovoljnija mjesečna cijena je (u trenutku pisanja ovog članka) $9, dok je najpovoljnija godišnja cijena $49. Optinmonster nudi više različitih paketa, a sve mogućnosti, cijene i detalje možete pročitati na njihovim web stranicama http://www.optinmonster.com

Optin Forms

Optin Forms Iako se većina email opt-in programa plaća (iz razloga što se kod takvih sistema koriste resursi njihovih servera, a također slijede marketinške trendove i primjenjuju inovacije u koje je uloženo puno znanja, truda, studija i mogućnosti, Optin Forms je, na zadovoljstvo onih koji ne preferiraju plaćene verzije programa, besplatan!

S obzirom na to da je program besplatan, kod njega je teško za očekivati da ima napredne opcije i mogućnosti, tako da je dobar recimo za početnike ili za one manje zahtjevne korisnike.

Optin Forms nude nekoliko predložaka s kojima možete započeti i možete namjestiti stil da odgovara stilu Vaše web stranice. Jednom kada kreirate svoju Optin Formu, jednostavno je možete dodati na svoje stranice ili objave te imate mogućnost da ih WordPress automatski postavi na sve sadržaje i nudi Vam mogućnost postavljanja na željenu poziciju, primjerice, prije, unutar ili na sam kraj Vašeg sadržaja.

SumoMe

Nažalost, ne radi se o „Haja-Ca“ formama gdje možda očekujete sumo borca kako mlatara po formi ili možda čak da imaju sumo borca na logotipu, ali moramo Vas upozoriti da se radi o programu s impresivnim i profesionalnim mogućnostima. SumoMe se nudi u besplatnoj i plaćenoj verziji od $10 mjesečno. Besplatna verzija doduše ne nudi previše mogućnosti, ali najbolje da sve mogućnosti pogledate na njihovim stranicama https://sumome.com

SumoMe je utoliko drugačiji od drugih konkurenata što se može pohvaliti s List Builderom koji omogućuje povećanje broja email prijava, Heat Maps kojeg obožavamo (pokazuje mjesta na Vašoj web stranici na koja posjetitelji klikaju) te mogućnošću dijeljenja sadržaja po društvenim mrežama. Ove opcije dostupne su, kao što je i za očekivati, u plaćenoj verziji.

Elegant Themes Bloom

Iako je ovaj dodatak zadnji na našoj listi, nipošto ne znači da je manje važan od gore spomenutih. Naprotiv, radi se o vrlo jakom konkurentu te jedini razlog zbog kojeg smo ga uvrstili posljednjeg na našu listu je taj što je novi na tržištu.

Elegant Themes Bloom razvio je tim iz Elegant Themes (poznati su po tome što nude dizajnerske predloške za WordPress) i ako ste ikad tražili WordPress dizajnerske predloške postoji velika vjerojatnost da ste ih upravo gledali na njihovim stranicama.

Exit Intent tehnologija također je (kao i kod Optinmonster) prisutna kod ove teme, samo što ovaj dodatak nudi mogućnost više, a to je taj da se pop-up prozor za prijavu email adrese može proizvoljno namjestiti u kojem kutu ekrana želite da se prikazuje. Bloom također možete postaviti unutar Vaših stranica ili objava u WordPressu na vrlo jednostavan način. Jedna od iznimno impresivnih mogućnosti jest i da na neki način možete forsirati posjetitelje prijave svoju email adresu ako žele vidjeti neki skriveni sadržaj na web stranici. Na izbor imate preko 100 dizajnerskih predložaka za formu te „malo more“ mogućnosti kod postavljanja postavki i raznih opcija.

Jeste li već koristili neki od navedenih dodataka ili ih planirate probati? Potrebno Vam je hosting rješenje odakle možete slati newsletter svojim email pretplatnicima? Podijelite svoja mišljenja i iskustva s nama, javite nam se na podrska@posluh.hr.