prodaja@stozacibrid.com hr@hardtechnique.com vjeko.kovacicek@coolintunit.com info@tehnikhard.net mail@coolintunit.com webmaster@stozacibrid.com admin@hardtechnique.com tehnikhard.net web.stozacibrid.com www.coolintunit.com
  • Vaša IP adresa: 44.222.104.206
Novosti

Online administracija besplatnih hr domena

  • POSLuH hosting
  • 29.06.2011.

Sukladno promjenama u administraciji besplatnih .hr domena od 15. lipnja 2011. uvedena je online administracija domena (promjena DNS zapisa kao i ažuriranje podataka).

Ova novost u administraciji ne odnosi se na korisnike com.hr, from.hr, iz.hr, name.hr te naplatnih sekundarnih domena (naplatnih .hr domena).

Prije samog postupka promjene podataka bilo bi poželjno da provjerite koje podatke CARNet trenutno ima u svojoj evidenciji. Najvažniji podatak na koji morate obratiti pažnju jest KONTAKT E-MAIL pod podatcima o korisniku domene (vlasniku domene).

Podatke možete provjeriti na adresi http://www.carnet.hr/dns (slika ispod):

Pod rubrikom PRETRAŽIVANJE DOMENA unesite ime svoje domene, s time da ne unosite WWW kao niti tip domene .HR (unesite samo naziv domene: npr. posluh za domenu www.posluh.hr).
Nakon toga trebali bi se prikazati svi podatci o Vašoj domeni kao i e-mail adresi koju CARNet ima u evidenciji.

Te podatke možemo i mi provjeriti za Vas, a takav zahtjev možete uputiti na e-mail podrska@posluh.hr ili putem online podrške ili ticket sustava na http://www.posluh.hr/korisnicka-podrska/.

Ako je Vaš e-mail aktivan (koristite ga te imate pristup njemu), možete obaviti postupak promjene DNS zapisa. Ako uvidite da se navedeni e-mail više ne koristi te da nemate pristup njemu kontaktirajte nas te ćemo Vam objasniti kako da ga ažurirate.


Sam postupak promjene DNS zapisa vrši se web formom na adresi https://registrar.carnet.hr/enduser/auth1. Klikom na tu adresu prikazuje se sljedeći prozor:Postupak ažuriranja podataka:
1.) Unesite u prikazano polje ime Vaše domene (bez www, npr. posluh.hr) te kliknite na gumb NASTAVI;

2.) Potom dobivate mogućnost slanja autorizacijskog e-mail-a:
      a) korisniku domene
      b) administrativnoj osobi
      c) tehničkoj osobi

Naš prijedlog je da autorizacijski e-mail pošaljete KORISNIKU DOMENE, jer ste to Vi (slika ispod). Na taj način bit ćete sigurni da ćete taj e-mail zaprimiti i da nakon toga možete obaviti promjenu dns poslužitelja.Ako odlučite autorizacijski e-mail poslati nekoj drugoj osobi niže Vam dostavljamo popis mogućnosti koje pojedinačna osoba ima nakon zaprimljenog maila:

      2.1) korisnik domene:
                     - može mijenjati sve podatke osim naziva domene, naziva korisnika i OIB-a

      2.2) administrativna kontakt osoba (ako je navedena):
                     - može promijeniti svoje podatke
                     - može promijeniti podatke o tehničkoj kontakt osobi
                     - može promijeniti podatke o DNS serverima

      2.3) tehnička kontakt osoba (ako je navedena):
                     - može promijeniti podatke o tehničkoj kontakt osobi
                     - može promijeniti podatke o DNS serverima

      3.) Nakon što zaprimite autorizacijski e-mail u kojem se nalazi link na kojem možete promijeniti dns zapise, promijenite ih u:

dns1.posluh.hr
dns2.posluh.hr


Promjena DNS zapisa je automatski nakon toga ažurirana.

Autorizacijski e-mail koji Vam je poslan kao i link u njemu traju 5 dana od vremena slanja te nakon isteka tog vremena postaju neaktivni.

S poštovanjem, Vaš POSLuH d.o.o.

Uputstva za online administraciju besplatnih hr domena u PDF formatu možete preuzeti ovdje