prodaja@kockaikugla.com hr@kockaikugla.com vjeko.kovacicek@kockaikugla.com info@kockaikugla.com mail@kockaikugla.com webmaster@kockaikugla.com admin@kockaikugla.com kockaikugla.com web.kockaikugla.com www.kockaikugla.com

Korisničko sučelje

Kontaktirajte nas

  • Nazovite:+385 1 3841 042
  • Email adresa: podrska@posluh.hr
  • Adresa: Livanjska 11, Zagreb, Hrvatska

Zatvori

Podrška
Već 20 godina s Vama!

Novosti

  • 21.
    velj
    2020.

WordPress se samostalno vratio na default postavke?

Nedavno su se počeli pojavljivati slučajevi gdje se WordPress stranice jednostavno same od sebe vrate na „tvorničke postavke“ te u nekim slučajevima zaprimite e-mail obavijest kako je Vaša web stranica kreirana i sami e-mail sadrži nove pristupne podatke za pristup administraciji.
Odlučili ste posjetiti stranicu i uvidjeli da to više nije Vaša stranica nego potpuno svježa instalacija.
Naime detaljnijim istraživanjem smo ustanovili da se ne radi o potpuno svježoj instalaciji već takozvanom „SQL injectionu“ gdje „hakeri“ preko dodataka koji sadrže „backdoor“ ili Vam ga grešku u kodu koju programeri nisu predvidjeli šalju određeni set zapovjedi putem koda kroz tu grešku sve dok baza podataka ne prihvati navedeno i samim time napravi izmjene koje su definirali u tom setu zapovjedi (eng. inputa).
U većini slučajeva je to zabilježeno kod WordPressa koji se ne održava stoga svi dodatci, teme kao i sama jezgra WordPressa zastare i postanu izložene napadima.
U nastavku Vam dostavljamo popis dodataka i verzija koji su trenutno podložni napadima:

Popis ranjivih WordPress dodataka

Kako bi spriječili da se navedeno ostvari, potrebno je na redovitoj bazi ažurirati Vaše dodatke, teme, jezgru WordPressa i sve pripadajuće stvari uz sami WordPress.
Nažalost to Vam ne daje stopostotnu sigurnost ali samim time ste osigurali Vašu stranicu na duži period i otežali sve moguće pokušajte napada prema Vašoj stranici.
Preporuka bi bila još dodatno da se savjetujete sa Vašim web developerom oko zaštite web stranice ili u suprotnom kontaktirate informatičku tvrtku koja je specijalizirana za održavanje web stranica i zatražite intervenciju s njihove strane.
Sve navedene intervencije ujedno i mi imamo u ponudi gdje se u bilo kojem trenutku možete slobodno javiti na naš e-mail podrške podrska@posluh.hr gdje ćemo za Vas napraviti besplatnu kratku analizu i po Vašoj odluci dostaviti ponudu za trenutno ažuriranje i zaštitu web stranice ili uzeti jedan od naših paketa za godišnje održavanje web stranice gdje se u tom slučaju Vaša web stranica ažurira na mjesečnoj bazi i prati rad kao i sama funkcionalnost kako bi sve nesmetano radilo za Vas.

Izvor: objavljeno 04.02.2020. na https://www.webarxsecurity.com/vulnerable-plugins-january-2020/

Cloud hosting na najsuvremenijoj hosting platformi

Web hosting

već od 20 kn/mj

Ako želite visoko raspoloživ, pouzdan i brz hosting na cloud platformi, naši hosting paketi idealni su za Vas. Bilo da želite smjestiti osobnu stranicu, poslovnu web trgovinu ili neki drugi online servis, mi smo Vaš pravi izbor.

Odaberi hosting paket

Domene

već od 37 kn/god

Brza i jednostavna registracija vlastite domene u par koraka, vlastita administracija domene te više od 70 ekstenzija domena u ponudi. Registrirajte već danas svoju domenu po iznimno povoljnim cijenama.

Odaberi domenu

VPS Serveri

već od 320 kn/mj

Trebate više snage i resursa za svoje web stranice? Naši kvalitetni i snažni VPS serveri riješit će sve Vaše probleme. Uvjerite se sami uz besplatno 30-dnevno probno razdoblje koje nudimo sami mi.

Odaberi VPS Server

Web stranice

već od 600 kn

Nemate web stranicu? Niste zadovoljni sa svojom postojećom stranicom? Za Vas ćemo izraditi web stranicu koristeći najmodernije i provjerene tehnološke metode poput HTML5 standarda i responzivnog dizajna.

Pogledaj ponudu